Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 1.8TS - проблем колянов вал

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хвърляй я в моргата! На излизане ще се почувстваш пречистен, духовно извисен и животът ще е по-хубав.
    Сериозно, не се занимавай повече, имам един любим лаф - "разбазикана кола" - това е нещо, от което трябва просто да се оттървеш. Иначе причината за тия неволи е 99% в майстора Няма логика да правиш основен ремонт на двг 2 пъти при един и същ майстор освен, ако не е по рекламация и той да си поеме разхода. Какво остава за 3 пъти ... Виждал съм майстори, които стягат на по-малко кг щото "били късали болтове" и "знаели за какво става въпрос" .. Обобщението - тази Алфа няма да я бъде, купете си друга кола. Всичко се ремонтира, но не е точно така пък при 15г туинспарк - въобще. Да не говорим, че струва 2000лв и няма смисъл. Скоро продаваха същата за 600лв с текнала помпа на съединителя.. баси романа написах
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Хвърляй я в моргата! На излизане ще се почувстваш пречистен, духовно извисен и животът ще е по-хубав.
      Сериозно, не се занимавай повече, имам един любим лаф - "разбазикана кола" - това е нещо, от което трябва просто да се оттървеш. Иначе причината за тия неволи е 99% в майстора Няма логика да правиш основен ремонт на двг 2 пъти при един и същ майстор освен, ако не е по рекламация и той да си поеме разхода. Какво остава за 3 пъти ... Виждал съм майстори, които стягат на по-малко кг щото "били късали болтове" и "знаели за какво става въпрос" .. Обобщението - тази Алфа няма да я бъде, купете си друга кола. Всичко се ремонтира, но не е точно така пък при 15г туинспарк - въобще. Да не говорим, че струва 2000лв и няма смисъл. Скоро продаваха същата за 600лв с текнала помпа на съединителя.. баси романа написах
      М дааам това го говоря от 3 години, но за съжаление съм безсилен...

Comment

За това се кара колата на човек моторджия който е правил такива коли и знае какво прави и след основните ремонти не се прекалява с оборотите първите 2,3 к км
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Ам тоз майстор е "майстор".След толкова ремонти на един и същи възел, така и не си ли зададе въпроса каква е причината за проблема.Щот те на алфите тва им е проблема - често се сменя коляновия вал.Майстора е титла която се дава на човек който е много навътре в професията си, в случая е наясно каква е причината за проблема отстранява я и събира двигателя по заводски спецификации за конкретния двг.А иначе "майстори" много, както стяга на гоуфо тъй и на рено и на алфа.Ма не е съвсем тъй.И аз имам двама приятели дето правят коли, ама за да не си разваляме приятелството мойта не.Просто не стават, то и контингента им е един и същ.За следващия колянов вал или кола вземи смени майстора, ако пишеш откъде си сигурно ще те насочат към добър сервиз или ще ти препоръчат наистина добър майстор.
          Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 22:38.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз предлагам направо да отиде при майстора и да му запали сервиза, като преди това го е обесил на крико. Колеги ами ако майстора не е виновен. Дали са давани пари за части каквито и както трябва от собственика, дали не са купувани най- евините валовИ и двигатели милионници. Така от едната гледна точка, майстора е за е..е и айде проблема е решен.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Ам тоз майстор е "майстор".След толкова ремонти на един и същи възел, така и не си ли зададе въпроса каква е причината за проблема.Щот те на алфите тва им е проблема - често се сменя коляновия вал.Майстора е титла която се дава на човек който е много навътре в професията си, в случая е наясно каква е причината за проблема отстранява я и събира двигателя по заводски спецификации за конкретния двг.А иначе "майстори" много, както стяга на гоуфо тъй и на рено и на алфа.Ма не е съвсем тъй.И аз имам двама приятели дето правят коли, ама за да не си разваляме приятелството мойта не.Просто не стават, то и контингента им е един и същ.За следващия колянов вал или кола вземи смени майстора, ако пишеш откъде си сигурно ще те насочат към добър сервиз или ще ти препоръчат наистина добър майстор.
              Русе колега...

Comment

имаш лично
                alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

Working...
                X